zondag 19 december 2010

Vanaf nu ben ik verhalenverteller




Deze foto's zijn van gisteren, toen Bram Graafland in de Grote Beer zijn verhaal vertelde over de gelukkige bramenplukker, een sprookje van Godfried Bomans. Vanmiddag begon ik op de Nieuwe Zonneweg aan mijn loopbaan als verhalenverteller. Ik vertelde het verhaal van Alle Belangrijke Dingen, geschreven door Wilma van den Akker, omlijst door twee gedichten. De huiskamer zat vol met ademloos publiek. Kicken!

Alle Belangrijke Dingen

Het verhaal gaat over een witte schrijftafel. Eigenlijk is het een donkerbruine schrijftafel, maar in het verleden heeft iemand hem wit geschilderd. Die deed dat met slordige verfstreken, zodat het donkerbruin nog steeds door het wit heen schemert. In de loop van de tijd zijn er krassen op het blad van de schrijftafel gemaakt, die donkere lijnen vormen. Het tafelblad is zo een levendig landschap geworden. De tafel heeft vier stevige poten, waar hier en daar de verf vanaf is gesprongen. En onder het tafelblad zit een klein laatje. Daarin bewaart de eigenaar belangrijke dingen. Dingen, die er voor hem toe doen. Het zal je niet verbazen dat de eigenaar een schrijver is. Hij zit aan zijn dierbare schrijftafel en kijkt uit het raam.

- Wordt vervolgd -


6 opmerkingen:

Lene Louise zei

Hey! I'm sorry, you don't know me. But I think I now Bram, and I have not seen him for 10 years. I accidentally stumbled across your blog, and there he was :) Do you know if there is anway I can get in touch with him?

Lene

Wilma van den Akker zei

Hello Lene,

what a coincidence! I'm not in the habit of giving other peoples e-mail adresses, but if you give yours I could forward it to Bram.

Greets, Wilma

wilma@schrijftaal.net

Lene Louise zei

Great! leloha@gmail.com
You can tell him that it's Lene from Norway. I meet him in Germany many years ago :)

Wilma van den Akker zei

I sent Bram an e-mail, Lene. Now it's up to him! Greets, Wilma

Lene Louise zei

Thank you :)
Have a wonderful summer!

Wilma van den Akker zei

Thank you too :-)