vrijdag 10 juni 2011

Zandverschuiving

Mevrouw SchrijfTaal komt aan haar trekken in dit lange weekeinde voor schrijfdocenten. Juf Natuur komt ook niets tekort. Vandaag begonnen we meteen met het lezen van het landschap, dat landschap beschrijven en tenslotte het beschreven landschap lezen. Uiteindelijk werd het een ZKV (zeer kort verhaal):


 Zandverschuiving

IJzig stil is het. Gerommel in de verte, alsof er een vliegmachine hoog overkomt. Schrille vogelkreten. Vonken die uit uit een kampvuur spatten. Droog gras, denneappels en hele berken breken. Een olifant van ijs loopt het bos onder de voet en sleurt het mee. Geen boom blijft overeind, geen rotsblok op zijn plaats. Het is een massa schaafijs die rotsen vermaalt tot stenen, stenen tot kiezels en kiezels tot korrels. Het achtergebleven zand wandelt langzaam verder naar het oosten. Mensen plaatsten hekken om het op zijn plaats te houden.


Soesterberg

~*~

We werken ook ideeƫn uit voor onze eigen lessen. Ik slurp ze op voor de schrijfgroepen, maar ook voor de natuurlessen. En leer van de kritische, maar vriendelijke vragen van collega's. Zo hoort het. En daar kwam ik voor. Morgen verder.

Geen opmerkingen: