vrijdag 3 juni 2011

Huisdier & Vertier op Buurtmarkt Homemade van der Pek


Morgen sta ik eindelijk weer eens op de buurtmarkt bij het Van der Pekplein. Net als vorig jaar om deze tijd, valt deze samen met de kortebaandraverij door de van der Pekstraat, kijk hier voor foto's en een verslagje. Hieronder de aankondiging van deze editie van de buurtmarkt.

Huisdier en vertier op de Homemade v/d Pekmarkt
 
Zaterdag 4 juni is er weer een Homemade v/d Pekmarkt. Hier verkopen buurtbewoners hun zelfgemaakte producten en kunstenaars zorgen voor activiteiten en workshops.
 
De markt draait vandaag om het thema ‘huisdier’ en sluit daarom aan op de paardendraverij met een groot dierenfestijn. Voor de mini-dieren (cavia’s, hamsters, ratten) is er het Mini Dieren Doolhof, voor baasjes en wie maar mee wilt doen de Grote Dierenquiz.
Ook zijn er volop activiteiten voor de kinderen zoals mobiele boerderij de Bokkesprong en zijn er workshops dierenkarikatuur tekenen, dichten met dieren met de stadsdeeldichter*, stokpaarden knutselen met de Kleine Naald of je laten schminken als dier. De Buurtwinkel van Amsterdam Museum wordt vandaag omgetoverd tot dierenwinkel; kinderen mogen de ramen beplakken met levensgrote dieren en De DAT! School geeft ieder uur een theaterworkshop en kun je leren hoe het is om een model te zijn.
 
Naast alle activiteiten zijn er weer mooie zelfgemaakte producten, kunst en lekkere hapjes van bewoners uit de buurt. Je haren laten knippen door de Buitenkapper, er zijn geurende veldboeketten te koop en de Kast van Noord is er weer met tweedehands spullen die je kunt inleveren of juist meenemen.
Geniet van de jazzy klanken van zangeres Rita Zipora en The Truth About Mr Jones. Huis-DJ van de Tolhuistuin Fafi Fisherman’s Pants draait een selectie van gevonden plaatjes. Kortom: één groot feest, mis het niet!
 
De Homemade v/d Pekmarkt is een initiatief van Stichting Broedstraten, in samenwerking met Ymere en de V/d Pekbuurt. Stichting Broedstraten heeft tot doel om in diverse straten in Amsterdam-Noord bewoners en kunstenaars rondom een thema samen te brengen, hun creativiteit zichtbaar te maken en te verbinden aan de buurt. De Broedstraten zijn: de Marktstraat in de v/d Pekbuurt, de Muziekstraat in de Vogelbuurt, de Modestraat in Nieuwendam, de Kleurenstraat in de Banne en de Theaterstraat op het Zonneplein.
 
Homemade v/d Pekmarkt: Iedere eerste zaterdag van de maand
Zaterdag 4 juni, 2 juli, 6 augustus en 3 september 2011
Van 12.00 tot 17.00 uur op het Van der Pekplein (aan het Buiksloterkanaal).

* Ik ben niet de stadsdeeldichter, dat is een vergissing, maar wel kun je bij mij een diergedicht schrijven. En het onderstaande boekje (en andere bundels) kopen. Het nieuwe boekje kost € 7,50:  de oudere boekjes mogen weg voor € 3,--



Geen opmerkingen: