zondag 26 juni 2011

Het Hart op de Tong gaat verder

Vanmiddag vierden we de terugkomst van de zomer met het vertellen van verhalen. Peter Faber stuurde de hartelijke groeten vanuit Athene. Als ambassadeur van de Special Olympics redde hij het niet om op tijd terug te zijn. Er bleven genoeg verhalen te vertellen, bijvoorbeeld van Larissa over een schoonmaakactie in de Vegabuurt. Afval in Amsterdam Noord levert altijd gespreksstof op! 


Peggy volgde het allemaal belangstellend en vertelde haar eigen verhaaltjes tussendoor. 


Everdina vertelde over de aanschaf van een echte boormachine en hoe zij daarmee zelf gaten had gemaakt om foto's en gedichten op te hangen. Ze was zo trots op de zelf geboorde gaten, dat iemand voorstelde om daar handtekeningen bij te zetten! 


Gilbert speelde gitaar. Wij vonden het mooi, en helemaal toen hij erbij begon te zingen. Helaas was Gilbert zelf wat ontstemd, omdat de gitaar oud en vals was. Hopelijk heeft hij gauw een nieuwe, om vaker muziek te maken bij de verhalen en gedichten.


Katinka las voor uit haar eigen werk. Zo ook Leon en Mevrouw SchrijfTaal zelf. Het was weer een mooie, warme middag met veel aandacht voor elkaars verhalen. In september gaan we verder. Binnenkort zal ik laten weten welke zondagmiddag het wordt.

Met dank en Judith en Henk Berbers van Het Zonnehuis, die de lunchroom beschikbaar stellen voor dit programma!

2 opmerkingen:

HG zei

Een leuk initiatief, ik vond het jammer dat ik afgelopen periode het te druk had om vaak te komen!

Wilma van den Akker zei

Dank! vanaf september wordt het een maandelijks programma, en wie weet komt jouw leven in rustiger vaarwater!

Groetjes, Wilma