zondag 6 juni 2010

Het Hart op de Tong in Tuindorp

Het Zonneplein lag er alweer verlaten bij toen ik gisteravond terugkwam uit de van der Pekbuurt en de Tolhuistuin, met bubbels in mijn hoofd. Er was niet te zien dat er een gezellige braderie had plaatsgevonden. Niets wees erop dat er hier zoveel verhalen leefden ...



Vanmiddag in de Blauwe Zaal van het Zonnehuis (Theaterstudio Zonneplein) kwamen de verhalen los. Van Frans Nuys, die zelf al eens een bundel gedichten maakte met de titel 'Het hart op de tong', van Peter Faber, die een groot deel van zijn jeugd doorbracht in Tuindorp, van JanWeijenborg, buurtopbouwwerker in Amsterdam Noord en van zijn zoon Rens. Van relatief nieuwe Tuindorpers, zoals Hok Goei en Henny Buiter. Van Ome Piet Sijmons, een markante Tuindorper, die helaas sinds kort niet meer onder ons is. Vlak voor zijn dood heeft Peter hem nog geïnterviewd. Een minuscuul deel van zijn verhalen is daarmee op de valreep vastgelegd.

Zelf droeg ik enkele van mijn gedichten voor, prettig begeleid door het gitaarspel van René Idema. Het was nog een select gezelschap, maar de kiem is gelegd voor een aanstekelijke traditie. Elke zondagmiddag in juni om 14.00 uur, vanaf september een keer per maand.

Doe mee met vertellen van en luisteren naar verhalen van mensen uit Tuindorp! Moeiteloos vind je inspiratie en ervaar je verbondenheid. Je kunt je bij mij opgeven: wilma@schrijftaal.net

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Wilma, Tuindorpse verhalen, wat een leuk initiatief van jou. Applaus! Ik ben zelf ook Tuindorpse (Antarusstraat)en schrijfster/journaliste. Ik kom beslist een zondagmiddag luisteren - misschien morgen al, hoewel ik dan ook een kinderverjaardag met taart en ranja op mijn programma heb. Anders kom ik de week erop wel.
Hartelijke groet,
Linda Polman.

Wilma van den Akker zei

Dag Linda,

wat leuk! Ik hoop je zeker te ontmoeten. Het initiatief is van Peter Faber, maar ik werk er met alle plezier en liefde aan mee! Gauw die ranja en taart opeten en naar het Zonnehuis!

Groetjes, Wilma

HG zei

Het was heel leuk om hieraan mee te kunnen doen in de zomer.

Gaan jullie in de herfst hiermee door, en zoja waar/wanneer?

Wilma van den Akker zei

Hee Q :-)
Ik vermoed dat Peter wel terug is van vakantie, dan kunnen we afspraken maken over wanneer en hoe vaak we verdergaan. Ik houd iedereen op de hoogte!

Wilma