zondag 13 juni 2010

Tweede Hart op de Tong

Bij de tweede editie van 'het Hart op de Tong' in theaterstudio het Zonnehuis was het aantal bezoekers ruim verdubbeld. Een bericht van Henny Buiter, op Radio Noord Holland, heeft daar zeker aan bijgedragen. Sommigen hielden het in eerste instantie bij luisteren, maar door het horen van de verhalen, gedichten en liederen begonnen ook bij hen verhalen te kriebelen. Verhalen vertellen werkt dus echt aanstekelijk: het Hart op de Tong groeit nu al. 
Jan Kuchler vertelde verhalen over zijn tijd in Tuindorp. Hij groeide bijna gelijktijdig op met Peter Faber. Dezelfde kapper heeft hen vroeger in de oren geknipt. Ans Brandjes zong een prachtig lied met tekst van Jan Boerstoel over alle geuren van Amsterdam, die stinkende stad aan het IJ. Saxofonist Kees Smit, alias 'Kitta' zorgde voor een muzikaal toetje.

Het Hart op de Tong kun je nog twee zondagen in juni meemaken, vanaf september zal het een maandelijkse traditie worden. Alle verhalen zijn welkom, zelfs verhalen in luciferdoosjes... Geef je op: wilma@schrijftaal.net of: info@tszp.nl

Geen opmerkingen: