dinsdag 15 februari 2011

Single chef: zalmspinaziepasta

De allersnelste pasta, met spinazie en zalm. Vruchtenpudding toe


Ik kreeg een klacht, dat er al te lang geen single chef recept was verschenen. En dat van een supermoeder die zelf geweldig kookt! Mevrouw SchrijfTaal heeft veel te doen en dat is hieperdepiep! Maar ze kookt nog steeds elke dag. Vandaag andijviestamppot, een pan vol, zodat ze er twee dagen van kan eten. Dat recept krijgt u nu niet, wel dat van een gezonde, bliksemsnelle pasta, met als bonus het allermakkelijkste toetje.

Ingrediënten pasta:
half bakje tortelloni of andere verse pasta
olijfolie (met basilicum)
twee tenen knoflook
300 gram verse spinazie
100 gram zalmsnippers
citroensap
een lepel crème fraiche
peper

Bij een goede timing minder dan tien minuten werk!

Snij de knoflook in kleine stukjes, fruit die licht in een wokpan met de olijfolie. Zet water op voor de pasta. Doe de gewassen spinazie in de wokpan. Pasta in het kokende water (4 minuten koken). Wok de spinazie op hoog vuur. Als die flink geslonken is: zalmsnippers erbij. Sprenkel wat citroensap, dan de crème fraiche erdoor. Pasta afgieten, op je bord, spinaziezalmgeheel erover, wat versgemalen peper: klaar!


Vruchtenpudding
Toetje van vruchtensap en agar-agar: een paar uur tevoren klaarmaken. Ik maak vier porties tegelijk in een schaaltje. De bereiding duurt drie minuten!

Giet twee glazen vruchtensap in een steelpan. Breng aan de kook en roer het agar-agarpoeder er goed doorheen. Twee minuten koken. Afgieten in een schaal of vorm. Op het aanrecht laten afkoelen, dan nog minstens een uur in de koelkast. Ik snijd er een kwart af als portie.

Geen opmerkingen: