maandag 7 februari 2011

Single chef: couscous met kip en cashewnoten

Nu ik deze kookrubriek gestart ben, daagt het me uit om al mijn geslaagde recepten uit de kast te halen, ze te verbeteren en er foto's van te maken. Vandaag een simpele couscous met kip. Ik heb ook vegetarische varianten en varianten met lamsvlees. Het kan nog eenvoudiger met reepjes shoarma- of gyrosvlees. Rozijnen door de couscous smaken ook goed, met een vleugje kaneel. Of fijngesneden verse koriander... 


Ingrediënten:
ca. anderhalf ons (biologische) kipfilet
shoarmakruiden
een gele paprika
handvol cashewnoten
een halve mok couscous (snel klaar)
evenveel water
olijfolie
citroenrasp
olijven
theelepel roomboter

Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi rijkelijk met shoarmakruiden. Braad ze aan in de olijfolie. Snijd de paprika in reepjes. Als de kip bruin wordt, de paprika meebakken. Tot slot de cashewnoten erbij. Nu maak je de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Heel simpel, het komt neer op 4 à 5 minuten laten wellen in kokend heet water. Op het laatst roer je de boter, olijven en citroenrasp erdoor. Op je bord, kip/paprika/cashewnotenmengsel erbij: klaar!

Ook geschikt om citroenschil te raspen
20 minuten werk

Geen opmerkingen: