zondag 20 februari 2011

Mevrouw SchrijfTaal maakt zich geen zorgen


Voor iedereen is er een nisje, zoals hier voor Loesje (achtergrond) en Luizenpootje (voorgrond). Mevrouw SchrijfTaal ging een jaar geleden naar de Kamer van Koophandel om haar bedrijfje daar in te schrijven. Ze wilde haar ervaring als hulpverleenster combineren met haar liefde voor het schrijven door schrijfgroepen op te zetten voor traumaverwerking. Dat was het uitgangspunt en dan maar zien waarheen de weg zou leiden. 

Het werd een groot avontuur. De eerste schrijfgroep heette 'Schrijven als levenskunst' bij het Humanistisch Verbond. In maart begint daar alweer de derde schrijfgroep 'Schrijven over de ander in jezelf'. Het idee van traumaverwerking is meer naar de achtergrond geraakt. Plezier in het schrijven en het ontwikkelen ervan steeds meer op de voorgrond. In Tuindorp Oostzaan, in het Zonnehuis, loopt nu de tweede schrijfgroep voor volwassenen. 


Tijdens het avontuur is mevrouw SchrijfTaal ook in het basisonderwijs terechtgekomen. Binnenschools, als 'juf Literatuur' en naschools, als 'juf Natuur' en 'juf Vreedzaam'. Met kinderen gedichten en verhalen schrijven, van de natuur genieten en werken aan plezierige manieren om met elkaar om te gaan, alles bekroond met boekjes en andere schrijfprodukten: het is allemaal even uitdagend en verheugend. En dat is nog maar een deel van de activiteiten. Op dit weblog is het allemaal te volgen. 

Zelf schrijven
Het aantal activiteiten is zo groot, dat mevrouw SchrijfTaal overweegt om verschillende blogs te gaan bijhouden, met verschillende thema's, zoals Natuur, Single Chef, Kinderen, Tuindorp Oostzaan... Maar ze schrijft al zoveel. Laatst had ze een zeer vruchtbaar gesprek met iemand van de Witte Uitgeverij, die haar gaat begeleiden bij het verder schrijven en uitgeven van haar roman. Daar gaat ze nu een planning voor maken. Vergeet niet dat ze ook veel schrijft voor ilovenoord en binnenkort ook voor de website van de Molenwijk

Mevrouw SchrijfTaal hoeft zich geen zorgen meer te maken over haar boterhammen en geniet lekker van alle activiteiten en contacten. Deze week is het schoolvakantie. Dat geeft haar de gelegenheid om van alles op een rijtje te zetten en voor te bereiden. Ook zal er weer een nieuwsbrief uitgaan.

Geen opmerkingen: