dinsdag 26 oktober 2010

Poeslief op de mat


Dat is smullen: vanmorgen plofte er een lekker pakketje poezenpoëzie op de mat. Henk van Zuiden, die van de Windroosreeks en vele bloemlezingen, stelde deze keer 'Poeslief' en 'Hondstrouw' samen. De mooiste poezengedichten, van onder andere Annie M.G. Schmidt, Drs P (van Poes?), Ivo de Wijs, Rudy Kousbroek, en twee van mijn gedichten over het bonte duo Loesje en Droppie. Zo leeft Droppie zaliger verder in de poëzie. En Loesje likt haar pootjes en haar nieuwe 'zusjes' Dot en Lucifer af. 

Hondengedichten zijn natuurlijk ook prachtig, maar daar hebben Loesje, Dot en Lucifer niet zoveel mee. Vannacht werd ik plotseling wakker van een grommende en blazende Lucifer. Zou zij een boze droom gehad hebben? Van zo'n grommend, blaffend en kwispelstaartend wezen misschien? 



2 opmerkingen:

Diva zei

Leuk bericht. En wat is mijn Rainbowuitgever weer snel met versturen! Tja, hond en kat (geldt ook voor de liefhebbers van het 1 of ander) gaan lang niet altijd samen. Maar bij mij liggen ze samenscholend zij aan zij op tafel.

Wilma van den Akker zei

Ha Diva, ja die uitgever is snel. Het is nog niet eens november. Wat zijn we lief voor elkaar hè? De aaitjes, pootjes en likjes vliegen over en weer. Klopje, Wilma