donderdag 16 april 2009

Onder dieren



Er staat weer een gedicht van mij in een bundel van uitgeverij Kontrast. Enigszins vertraagd viel die vandaag op de mat.

Het gedicht publiceerde ik hier al eerder, onder het kopje 'Beelden die rijmen'.



Harmonie

Na een climax
van takken, nagels
en tanden

Samen in het raam

Ze volgen vogels
met hun ogen

Kopjes deinen
schoon synchroon

Vier oortjes dito
tot aan het verdwijnen

(december 2008)




Foto's Paul Buddelmeijer

4 opmerkingen:

Unknown zei

Prachtige combinatie van tekst en beeld (of beeld en tekst ;-). Schilder ze zwart en dan zie ik onze broer en zus poes in het raam zitten: erg nieuwsgierig maar als de kippen van de buren te veel herrie maken vliegen ze onder de bank :-).

Jolanda

Wilma van den Akker zei

Hee Jolanda, wat leuk dat je weer reageert! En katten zijn heel inspirerend. Ik heb net het boekje 'Poes' van Midas Dekkers uit en aan de buurvrouw geleend. Waarop zij weer met andere leuke kattenboekjes kwam...

Groetjes aan jouw tweetal!

Unknown zei

Ik lees je gedichten regelmatig (prettige afwisseling van het studeren ;-) en degene over katten treffen me altijd! De andere gedichten trouwens ook, maar ik probeer me in te houden met reageren: ik laat me soms iets te makkelijk afleiden van het echte werk... Maar ik vind het erg knap hoe je over hele uiteenlopende onderwerpen zo treffend kan schrijven!
En het boekje ken ik, ik kreeg het bij mijn afscheid van mijn baas: erg leuk! Meld binnenkort wel een paar andere leuke titels, duik nu weer met mijn neus in de studieboeken!

Ons tweetal en hun oudoom Olivier groeten jullie terug!

Wilma van den Akker zei

Top! Blijf vooral langskomen en reageren. Ik probeer elke dag iets te plaatsen, vers of belegen :-)