vrijdag 28 januari 2011

Single chef: appeltoetje


Vandaag heeft mevrouw SchrijfTaal hard gewerkt aan ontwikkeling van lesmateriaal . Tussendoor maakte zij een paar foto's van haar toetje.

Appel in bladerdeeg

Nodig: een velletje diepvries bladerdeeg; een kwart goudreinet, citroensap, kaneel, honing, een amandel.

Ontdooi het bladerdeeg op het aanrecht. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een kwart van een goudreinet, de rest kun je in de koelkast in folie bewaren. Met één appel kun je dit dessert dus vier keer maken, rekenwonder! Schil het stuk appel, snijd het in dunnere partjes en besprenkel die met citroensap. Leg de stukjes appel in het midden van het bladerdeeg. Strooi er wat kaneel over. Vouw het velletje dicht, als een envelopje. Smeer wat honing op de bovenkant en druk er een amandel in. Een half uurtje in de voorverwarmde oven. Tijdens het eten van het hoofdgerecht rijst je toetje en krijgt een bruin kleurtje.

Als je wilt kun je er poedersuiker over strooien. Ik gebruik zelf geen suiker meer, sinds ik heb ontdekt dat ik zonder suiker veel minder hoofdpijn heb.

Een paar minuten werk, 30 minuten in de oven


Geen opmerkingen: