woensdag 20 januari 2010

Schrijven als levenskunst

Op de agenda van het Humanistisch Verbond staat mijn cursus 'Schrijven als levenskunst' aangekondigd:



Dinsdag 2 maart 2010 (STARTDATUM)

Amsterdam - Schrijven als levenskunst

Van schrijven word je gelukkiger en gezonder. Bekende uitspraken zijn: "Een ongelukkige jeugd is een goudmijn voor een schrijver" en "a poem a day keeps the doctor away." Geestelijke en lichamelijke gezondheid zijn gebaat bij het regelmatig opschrijven van diepe gevoelens. Hogere denkprocessen worden in beweging gezet. En het enige wat je erbij nodig hebt: pen en papier!

Het HV Amsterdam Amstelland organiseert een cursus met speelse oefeningen, die schrijven als levenskunst aanmoedigen. Ga experimenteren met diverse tekstvormen, zoals gedichten, dialogen en dagboekfragmenten. Ook het verwerken van pijnlijke levenservaringen behoort tot de mogelijkheden. Problemen zijn interessant! De kunst van het leven en van het schrijven is om er iets van te maken. Iets moois, iets grappigs, iets ontroerends ...

Wilma van den Akker, dichter, tekstschrijver en onderwijspsycholoog begeleidt u tijdens dit proces van levenskunst. Meld u aan voor deze schrijftraining.

Zes bijeenkomsten van 2 maart tot en met 6 april 2010 op dinsdagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur. Aantal deelnemers: 8 tot 12

Plaats: gebouw Human.nl, Weteringschans 259 souterrain, Amsterdam
Kosten: 55 euro voor HV (niet leden 70 euro), inclusief koffie en thee

NB: Ik wil graag ook een groep in Amsterdam Noord starten, dus vermeld het vooral als je in dit stadsdeel woont. Bij voldoende belangstelling wordt een extra groep gestart!

Geen opmerkingen: