zondag 8 mei 2011

Single chef: gebakken rijst met prei, tofu met sperciebonen

Rijst met ringen

Er stond nog een pannetje gekookte rijst in de koelkast. Daarmee maakt ik dit eenvoudige en smakelijke maaltje. 

Ingrediënten:
Gekookte zilvervliesrijst voor een persoon
een dunne prei
1/3 blok tofu
300 gr. sperciebonen
olijfolie
tamari (sojasaus)
sap van een halve citroen of limoen
verse gember
verse knoflook
een theelepel sambal
kurkumapoeder
kokoscrème

Bereiden:
Snijd de tofu in blokjes en zet die in een marinade van de olie, citroen- of limoensap, sojasaus, sambal, fijngesneden knoflook en gember. Breek de spercieboontjes en snijd de prei in smalle ringen. Schep de tofu uit de marinade en bewaar het nat. Bak de blokjes bruin in een beetje olie. Voeg dan de boontjes toe en bak die ook aan. Rasp er wat van het blok kokoscrème overheen. Als de boontjes beginnen te kleuren het nat toevoegen en het deksel op de (hapjes)pan. In een andere pan de rijst bakken in wat olie. Kurkumapoeder toevoegen en later de preiringen meebakken. De natte groentemassa over de knapperige rijst met ringen: lekkerrrr! 

(ongeveer 40 minuten werk)

Spercieboontjes met blokjes

Geen opmerkingen: