Het is heel spijtig dat geuren niet gefotografeerd of gefilmd kunnen worden. De geur die momenteel in mijn huisje hangt is zo verrukkelijk dat ik die graag met jullie zou willen delen. Het is sowieso een gerecht om te delen, want voor één lapje ga ik geen uren sudderen. Vandaag liggen er drie lapjes in de pan, voor drie personen, of voor drie dagen.
Ingrediënten:
ca. 6oo gram sukadelappen (bij voorkeur biologisch)
peper en zout
bakboter
paprikapoeder
2 pijpjes donker bier
een sjalotje
2 laurierbladeren
6 zongedroogde tomaten
2 eetlepels fenegriekzaad
Bestrooi het vlees met peper en zout. Niet te veel zout, de gedroogde tomaten bevatten ook vrij veel zout. Braad de lapjes aan in de bakboter. Als ze bruin zijn, flink wat paprikapoeder op de bodem van de pan strooien. Dit ook laten bruinen en dan blussen met het eerste pijpje donker bier. Het gepelde sjalotje in zijn geheel toevoegen, laurier, tomaten en fenegriek erbij. Zo lang mogelijk laten sudderen met het deksel op een kier en van de geur genieten (bij mij is dat een hele avond). Jus met het tweede pijpje bier aanvullen.
Lekker met aardappeltjes uit de oven (recept hier) en gekookte spruitjes of winterwortel.
Fenegriekzaad |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten