Gevulde pasta met courgette en groentenballetjes (vegetarisch)
Ingrediënten:
- verse gevulde pasta (een half bakje)
- een halve courgette
- knoflook (1 tot 3 teentjes)
- een scheut basilicumolie
- een lik crème fraiche
- groenten- of tivallballetjes (een half bakje)
- een half blik gezeefde tomaten
- peper
's Lands grootste kruidenier verkoopt heerlijke verse pasta. Mijn favoriet is tortelloni, gevuld met kaas en noten. Voor één persoon is een half bakje genoeg. De pasta hoeft maar vier minuten te koken, dus begin met de saus.
Bereiden:
Snijd de knoflook in kleine stukjes en fruit die even in de basilicumolie. Voeg de halve courgette -in blokjes gesneden- toe. Als die wat glazig begint te zien, bak dan de balletjes mee. Dit duurt nog een minuut of vijf, dus nu kun je het water voor de pasta wel aan de kook brengen. Pasta vier minuten koken. Als de balletjes een bruin kleurtje hebben kunnen de gezeefde tomaten erbij en wat peper. Als die warm zijn de crème fraiche er doorheen roeren. Pasta afgieten, op je bord en de saus erover. Eventueel nog geraspte kaas en/of oregano toevoegen.
15 minuten werk |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten